Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

PilgrInno SK

cikk, szerző: sodi

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az innovatív játék, azaz a PilgrInno SK fejlesztése nem csak mobiltelefonos Android applikáción, hanem webes felületen is megtörténik.

A „PilgrInno SK” játékot a Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretein belül FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú, „Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei” című projektben, határon átnyúló együttműködésben fejleszti a Mária Út Közhasznú Egyesület és a MEDVESALJA Polgári Társulás.

 

A játék a tesztelés első fázisában tart, ahol ugyanis alap információk már a tesztelők rendelkezésére állnak, melynek köszönhetően a játék funkciói és alap működési elve ellenőrizhetőek.

Jelen állapotban a fejlesztői felületen egyelőre 3 kártyát, külön-külön 10 másodperces időzítéssel van lehetőségünk memorizálni, és ezután a saját memóriánk kerül tesztelésére, hiszen ezt követően ugyanis az ahhoz a 3 tesztkártyához tartozó kérdésre kell válaszolni. Azonban hamarosan a többi információ is feldolgozásra kerül, így az eredeti elképzelések szerint 10 kártya megtekintésére lesz majd lehetőségünk, amelyeken más-más információkkal találkozhatnak majd a játékosok.

Helyet kapnak továbbá a kártyákon szereplő helyszínek is, amelyeken plusz információk lesznek a PilgrInno SK játékot használók tájékoztatására.

 

Jelen fejlesztés alkalmával az érintett térségben jellemző kulturális értékek, és adott épített értékeit, hagyományait bemutató alkalmazás jön létre, amely hozzájárul a fenntartók által létrehozni kívánt hálózatrendszer kialakításához. A csatlakozni kívánó szervezetek, melyek lehetnek önkormányzatok, oktatási intézmények, múzeumok, egyéb kulturális értékmegőrzők, de természetesen civilek is, a projektben szereplő kulturális és épített értékek, hagyományőrzők és fenntartók által biztosított információk segítségével, további kártyák és a hozzájuk tartozó kérdések készülnek majd el.

Hozzájárulásukkal  a későbbiekben is újra és újra tudjuk bővíteni a kártyainformációk és kérdések adatbázisát, amely hosszú távon az együttműködő hálózat fennmaradását is biztosítja.

A projekt következő bemutató cikkében már a fejlesztés következő fázisáról fogunk beszámolni.

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu

 


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.