Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei A készülő játékról

cikk, szerző: sodi

MEDVESALJA Polgári Társulás és a Mária Út Közhasznú Egyesület közös projektjükben a fejlesztett játékkal kapcsolatban, egy igen fontos dologról hoztak döntést.

 

Mégpedig a fejleszteni kívánt játék nevéről!

A játék a „PilgrInno SK” nevet kapta, ezzel nem csak a Medvesalja térségében is megjelenő és a vezető partner által gyakran szervezetten végbemenő alapvető tevékenységre, azaz a zarándoklásra utaltak, hanem a projekt megnevezésére, valamint annak innovatívitására.

A Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretein belül FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú, „Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei” című projektben, ahogy korábban is beszámoltunk róla, az együttműködő partnerek egy innovatív játék fejlesztésén dolgoznak.

 

A játék a gyakorlatban remek kiegészítő programot nyújthat akár osztálykirándulások alkalmával, vagy egy nagyobb túra pihenő idejének hasznos eltöltése során. de talán az egyik legfontosabb célja a fejlesztésnek, hogy a gyermekeknek egy olyan eszközt adhassunk a kezükbe ezzel, ami ráébreszti őket, hogy milyen fontos az őket körülvevő hagyományok ismerete, az épített és kulturális értékek megőrzése, ha nagyon előre szeretnénk mutatni, akkor az ő gyermekei számára is. Ezért nagyon fontos, hogy a térség kulturális és épített értékei ennek a játéknak a segítségével bemutathatóak legyenek.

A térségben jellemző kulturális értékek, adott térség épített értékeit, hagyományait bemutató alkalmazás hozzájárul a fenntartók által létrehozni kívánt hálózatrendszer kialakításához. Ilyen módon a partnerek közötti határon átnyúló együttműködéssel a térségi együttműködésben jelenlévő partnerek, a kulturális és épített örökségek fenntartóinak köre is kiszélesedik. A szervezetek, melyek lehetnek akár oktatási intézmények, önkormányzatok, múzeumok, egyéb kulturális bemutatóterek, de természetesen civilek is, a projektben szereplő kulturális és épített értékek, hagyományőrzők és fenntartók minimális hozzájárulásával, mintegy folyamatosan megújulva az együttműködő hálózat fennmaradását is biztosítja.

A projekt következő bemutató cikkében már a fejlesztés teszteléséről fogunk beszámolni.

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu

 


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.